Geld lenen zonder BKR is mogelijk

Geld lenen zonder BKR is mogelijk

Lenen is in veel gevallen al moeilijk genoeg. Eerst moet je een goede verstrekker vinden, om vervolgens te bepalen hoeveel geld je nodig hebt, met welke looptijd je een lening aan wilt gaan. Veel werk, veel rekenen en daarnaast veel moeite om alles rond te krijgen.

Wanneer je een notering hebt bij het BKR, wordt het allemaal nog een stukje moeilijker. Mensen die een geregistreerde betalingsachterstand hebben, worden namelijk eerder geweigerd wanneer zij een lening aanvragen. Het risico is te groot voor de kredietverstrekker. Is het wel mogelijk om geld te lenen zonder BKR toetsing? Het antwoord is ja, maar niet op de normale manier.

Geld lenen zonder BKR toetsing is zeker wel mogelijk, maar daarvoor moet je niet bij de banken zijn. De banken lenen namelijk voornamelijk het geld uit van de spaarders en de eigen reserves. Zij zijn voorzichtig met het kiezen van de mensen waar zij geld aan lenen, omdat zij niet in staat zijn om risicokapitaal te verstrekken.

Zo werkt de bank niet. Andere kredietverstrekkers werken echter wel op deze manier. Zij verstrekken bij voorkeur geld met een hoger risico. Daar is een markt in, omdat de banken dit niet kunnen doen. Daarnaast kunnen deze kredietverstrekkers een hogere rente rekenen, omdat er minder zekerheid is voor de kredietverstrekker. Dit wordt altijd doorberekend naar de consument uiteraard.

Kredietverstrekkers

Deze kredietverstrekkers zijn veel op het internet te vinden. Zij zijn de markt opgekomen op het moment dat de banken steeds moeilijker gingen doen rond het verstrekken van leningen. De consumenten hadden echter wel geld nodig, en vooral de mensen die een betalingsachterstand hadden, liepen overal tegen problemen aan. Deze verstrekkers zijn er nog steeds te vinden online. Let er wel op dat het een betrouwbare aanbieder is, niet alle websites zien er bijvoorbeeld even goed uit.

Het is goed om je te beseffen dat het zinloos is om de kredietverstrekker om de tuin te leiden. Wanneer je grote problemen hebt en deze niet meer kunt overzien, dan is geld lenen zonder BKR toetsing niet de oplossing. Je kunt een kredietverstrekker overhalen om met jou in zee te gaan, maar de uiteindelijke gevolgen zijn voor jouw rekening en die zijn doorgaans niet mals. Het is dus alsnog verstandig om even goed te rekenen of je alles wel terug kunt betalen, of dat het verstandiger is om de schuldsanering op te bellen om echte plannen te gaan maken voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...