Lees alle informatie en tips over de persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening kan erg aantrekkelijk zijn om af te sluiten. Door het enorme aanbod willen de onderlinge concurrenten nog weleens afstand doen van de rente die ze normaal gesproken rekenen. Je kunt dus tegen een redelijk rentetarief een dergelijke persoonlijke lening afsluiten. Een persoonlijke lening is vaak een eenvoudige wijze van geld lenen en is te vergelijken met een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening kan met een verschil in looptijd en een verschil in rente worden afgesloten.

De voorwaarden van een persoonlijke lening kun je altijd opvragen bij een kredietverstrekker. Je moet er immers vooraf mee akkoord gaan. Een persoonlijke lening zou je af kunnen sluiten omdat je graag op vakantie wilt of een auto aan wilt schaffen. Wellicht wil je graag al je andere schulden afbetalen met je persoonlijke lening zodat je hierdoor slechts nog 1 schuld open hebt staan.

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is het bedrag dat je maandelijks terug moet betalen vooraf duidelijk is. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en uit een deel rente. Hoe veel geld je maandelijks betaald hangt af van de hoogte van je persoonlijke lening.

Daarnaast spelen natuurlijk ook de rente en het aantal termijnen van de lening een belangrijke rol. Als je een persoonlijke lening af wilt gaan sluiten is het verstandig om eerst bij diverse kredietverstrekkers een offerte aan te vragen. Op die manier kun je de rente vergelijken en kun je beslissen waar je de persoonlijke lening af wilt sluiten.

Is er nog een andere vorm van een persoonlijke lening?

Er bestaat nog een andere vorm dat als persoonlijke lening wordt verstrekt. Deze vorm wordt ook wel onderhandse lening genoemd. Een onderhandse lening wordt over het algemeen enkel verstrekt voor kleine bedragen of wordt enkel verstrekt wanneer de kredietverstrekker zeker weet dat hij of zij het geld terugkrijgt.

Het kan een erg vervelende situatie worden wanneer het geld toch niet terugbetaald kan worden. Zorg er dus voor dat u en de persoon van wie u het geld leent goede afspraken maken over een dergelijk voorval. Het zou zonde zijn als er een ruzie ontstaat vanwege het geld.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

  1. Je betaalt altijd een vaste rente. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.
  2. De looptijd staat vast. Je weet dus ook hoe lang je vast zit aan de lening.
  3. Er zijn veel aanbieders van een persoonlijke lening waardoor je relatief goedkoop kunt lenen.

Wat zijn de nadelen van een persoonlijke lening?

  1. Een persoonlijke lening is over het algemeen duurder dan een hypotheek vanwege het ontbreken van een onderpand.
  2. Je kunt niet tussentijds geld aflossen. Je zit dus echt aan de lening vast gedurende de vooraf overeengekomen looptijd. Vroegtijdig of tussentijds aflossen kost extra geld.

Dit vind je misschien ook leuk...