Wat is auto leasen en is het aan te raden?

Wanneer u een auto leaset, betaalt u om in een nieuw voertuig te rijden – niet om het te bezitten. Een autolease is een populaire vorm van autofinanciering waarmee u een auto kunt ‘huren’ bij een dealer voor een bepaalde tijd en een bepaald aantal kilometers. U betaalt doorgaans maandelijkse leasebetalingen voor een voertuig en in ruil daarvoor staat de dealer u toe om ermee te rijden. Aan het einde van de lease lever je het voertuig in bij de dealer of koop je het leasecontract af als je de auto wilt houden, als dat een optie is in je leasecontract.

Past leasen bij mij?

Afhankelijk van uw wensen en levensstijl kan het zeker zinvol zijn om te leasen in plaats van te kopen. Hier zijn een paar redenen om het leasen van een auto te overwegen:

  • Je wilt nieuwe auto’s rijden. Als u uitsluitend nieuwe voertuigen leaset, profiteert u van de voordelen van een nieuwe auto zonder dat u elke keer dat u inruilt een gebruikt voertuig hoeft te verkopen.
  • Je wilt geen auto hebben. Als u autobezit als een gedoe ziet, kan een leasen een goede keuze voor u zijn. Leaseovereenkomsten kunnen servicecontracten bevatten die het afhandelen van onderhoud en reparaties gemakkelijker kunnen maken.
  • Je hebt een auto nodig voor een korte tijd. Misschien woon je op korte termijn ergens en heb je een auto nodig. Dan kan het afsluiten van een tweejarig leasecontract zinvoller zijn dan het kopen en verkopen van een auto.

Elektrische auto leasen

Wist u dat u ook een elektrische auto kunt leasen? Denk aan de Volkswagen ID3. Sinds de opkomst van de elektrische auto’s zijn er steeds meer mensen die een elektrische auto willen rijden. Dit is natuurlijk niet voor niets. Het rijden van een elektrische auto kent enorm veel voordelen. Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook voor de wereld en het milieu. Meer weten over elektrisch auto leasen? Lees het hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *