Beginnen met beleggen? Dit zijn de meest voorkomende fouten

Als je gaat beginnen met beleggen, zijn er aantal dingen die van grote invloed kunnen zijn. Ook is een goede voorbereiding erg belangrijk voordat je begint. Beleggen voor beginners is in principe altijd lastig, maar dit is met veel meer dingen zo. Een uiteindelijk kan iedereen wel iets wat andere wellicht kunnen. Het is een gok die je moet wagen om te starten met beleggen. Je kunt er overigens veel geld aan overhouden, dit is het doel van de meeste mensen die beginnen met beleggen. Echter, daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je een interessant bedrijf hebt gevonden en hier daadwerkelijk in geloofd.

Een goede voorbereiding

Het allerbelangrijkste voor een succesvolle belegging is een goede voorbereiding. Je moet een aantal noodzakelijke begrippen kennen. Later pas komen dingen als patronen herkennen etcetera. Voor een goede voorbereiding zul je moeten weten wat beleggen precies is en waarin je allemaal kunt beleggen, de volgende stap die je kunt ondernemen is een cursus beleggen volgen. In deze cursus zul je belangrijke begrippen en andere basisonderdelen leren over beleggen.

Verder is het belangrijk dat je weet dat zodra jij belegd je ermee akkoord gaat dat jouw geld meer of minder waard kan worden. Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat je moet beleggen met geld waar je de aankomende drie jaar niet afhankelijk van bent. Er kan namelijk een behoorlijke periode gaan over het moment van beleggen en een grote verandering in de waarde van het belegde onderdeel.

Beleggen in vastgoed, aandelen en obligaties

De drie bekendste vormen van beleggen zijn vastgoed, aandelen en obligaties. Bij beleggen in vastgoed is er sprake van het beleggen van geld in een gebouw of andere locatie waarvan je denkt dat deze meer geld waard wordt in de toekomst. Beleg gratis met een oefenaccount, is een prima idee. Bij beleggen in vastgoed zijn de huurinkomsten een van de belangrijke bronnen van de inkomsten. De huurprijs zal met de waarde van de locatie meestijgen. Ook is het mogelijk om de locatie te verkopen als het meer waard is geworden.

Dit is dan natuurlijk ook je winst. Het volgende begrip is beleggen in aandelen. Dit is de hedendaags de meest bekende beleggingsvorm die er is. Bij beleggen in aandelen spreekt men van het kopen van een deel van een bedrijf. Als de omzet van het desbetreffende bedrijf stijgt, stijgt de waarde van jouw aandeel ook. Zo is het mogelijk om veel winst te maken. Helaas is er ook een mogelijkheid dat het bedrijf juist daalt in omzet, dan daalt jouw aandeel ook mee.

Tot slot kun je beleggen in obligaties. Bij beleggen in obligaties leen je als het ware jouw geld uit aan een land of bedrijf. Hierbij wordt er een contract gemaakt met de looptijd waarin de lening terug word betaald. Ook staat er een rentepercentage opgenomen in het contract. De rente zijn hierbij je winst. Natuurlijk zit hier ook een risico aan vastgebonden, dit risico is de mogelijkheid dat het bedrijf failliet gaat. Dan kunnen ze de lening namelijk niet meer geheel aflossen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *