Tips om voor het eerst aandelen te kopen

Aandelen zijn de meest voorkomende beleggingsvorm die er is. Als je voor het eerst aandelen gaat beleggen in aandelen door aandelen te kopen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel staan er een aantal van deze punten uitgewerkt, als je niet veel van aandelen weet kan, deze tekst dus erg handig zijn. Houdt er rekening mee dat beleggen voor beginners altijd lastig is, en dat de kans ook aanwezig dat je verlies maakt. Hierom is het van belang dat je niet met te veel geld begint met het beleggen.

Een goede voorbereiding

Het is een feit dat je het meeste van aandelen gaat leren op het moment dat je ermee aan de slag gaat. Toch is een goede voorbereiding van groot belang als het gaat om beleggen.

Je kunt kiezen voor een cursus beleggen. Als je de cursus hebt afgerond kun je aandelen kopen. Naast aandelen, zul je op de cursus ook geleerd hebben dat je kunt beleggen in vastgoed en obligaties. Dit zijn twee andere beleggingsvormen die veel voorkomen. Bij beleggen in aandelen koop je als het ware een deel van het bedrijf.

Als het bedrijf in de periode na de aankoop van jouw aandeel goed loopt en meer winst draait stijgt de waarde van jouw aandeel. Dan kun je ervoor kiezen om jouw aandeel te verkopen en heb je winst gemaakt. Helaas is het ook mogelijk dat de omzet van het bedrijf daalt. Op dat moment is het zo dat jouw aandeel minder waard wordt. Als ervoor kiest het aandeel dan te verkopen, maak je verlies. Er komen nog een hoop andere dingen kijken als je het hebt over beleggen in aandelen maar dit is een korte en overzichtelijke uitleg van het begrip.

Beleggen in obligaties en vastgoed

Bij beleggen in obligaties is het zo dat jij jouw geld uitleent aan een land of bedrijf. Hierbij wordt er ook een contract opgesteld. In het contract staan de rentepercentages en de looptijd van de lening. Het bedrijf is nu verplicht om de lening aan jou terug te betalen binnen de looptijd met de afgesproken rentepercentages. De inkomsten die je hieraan hebt, zijn dus de rente over de lening. Helaas kan het ook voorkomen dat het bedrijf waar jij geld aan hebt geleend failliet gaat. In dat geval maak je dus verlies.

Tot slot geven we een korte uitleg over beleggen in vastgoed. Beleggen in vastgoed is geld beleggen in een gebouw of locatie waarvan je denkt dat het meer waard wordt in de toekomst. Gebouwen die veel worden gebruikt bij vastgoed zijn kantoorruimtes of woonhuizen. De huurinkomsten zijn de inkomsten die je overhoud aan deze beleggingsvorm. Ook kan het zijn dat de locatie meer geld waard wordt, als je deze dan verkoopt is dit ook je winst. Echter, ook dit heeft nadelen, het kan namelijk zo zijn dat de door jou gekochte locatie in waarde daalt. Dan gaat zowel de huurprijs als de verkoopprijs omlaag en heb je dus mogelijk verlies gemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *