Redenen om een bedrijfslening aan te vragen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bedrijf behoefte heeft aan een lening. Bijvoorbeeld omdat er nieuw apparatuur nodig is, er meer personeel aangenomen moet worden of omdat op een andere manier het bedrijf moet worden verbeterd. Verbetering betekent vaak ook investeren. Het is niet altijd mogelijk om dit zelf te financieren. In dat geval is een bedrijfslening een goed alternatief.

Het afsluiten van een bedrijfslening moet een weloverwogen beslissing zijn. Er zijn tal van redenen, waarvan velen voor de hand liggend zijn. Wellicht zijn er ook redenen waar je nog niet eerder aan hebt gedacht. Deze redenen zetten we hieronder op een rij.

Partner uitkopen

Misschien had je ooit de droom om samen met een goede vriend een bedrijf op te starten. Hoewel het fijn begon en jullie veel hebben bereikt, merk je nu toch dat er afstand ontstaat. Er is veel wrijving en je hebt het gevoel dat dit ten koste gaat van het bedrijf. In dat geval kun je de samenwerking niet zomaar verbreken. Het bedrijf staat op allebei jullie namen. Er is maar één manier om hier onderuit te komen en dat is het uitkopen van je partner. Je betaalt dus om zijn deel binnen het bedrijf over te nemen, zodat deze geheel op jouw naam kan komen te staan.

Het uitkopen van een zakelijke partner kan echter flink in de papieren lopen. Zeker bij een groot bedrijf. Dat geld heb je niet altijd liggen. In dat geval kan een bedrijfslening helpen.

Overname van een ander bedrijf

Soms wordt er een kans in je schoot geworpen die je simpelweg niet kan weigeren. Misschien is het bijvoorbeeld mogelijk om een ander bedrijf over te kopen en daarmee je diensten en producten uit te breiden. Dit betekent echter wel dat je flink wat geld moet uitgeven. Een bedrijfslening helpt deze droom dan te realiseren.

Verduurzamen van het bedrijfspand

De afgelopen jaren is steeds meer duidelijk geworden hoe belangrijk het is om te verduurzamen. Met name als we kijken naar de huidige energieprijzen. Bovendien stimuleert de overheid bedrijven ook om te verduurzamen. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Het verduurzamen van een bedrijfspand heeft echter ook financiële gevolgen. Op de lange termijn levert het geld op. Maar uiteindelijk zal je eerst geld moeten investeren. Dat is er niet altijd. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen op dit moment waarom bedrijven geld lenen.

Aanschaf van nieuw apparatuur

Nog een goede reden om geld te lenen is de aanschaf van nieuw apparatuur. Nieuw apparatuur kan helpen om de productiviteit te verhogen. Wellicht is het zelfs mogelijk om meer te produceren. Dit betekent dat er meer aan de toenemende vraag kan worden voldaan en dat er dus uiteindelijk ook meer verdiend kan worden. Dit vergt echter wel een investering.

Ben jij op zoek naar een zakelijke lening? Overweeg dan eens de diensten van NLInvesteert. Zij maken financiering beter toegankelijk voor ondernemers en zoeken voor elke situatie een passende oplossing.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *