Hoe vind ik een betrouwbare Boekhouder

Als ondernemer, maar ook als particulier, kan het soms lastig zijn om een goede boekhouder te vinden. Je geeft ontzettend veel (vertrouwelijke) informatie over aan je boekhouder en je wil graag zeker weten dat je boekhouder daar vertrouwelijk mee omgaat.

Helaas is het tegenwoordig niet zo aannemelijk dat iedere boekhouder betrouwbaar is. Er zijn genoeg gevallen bekend van boekhouders die de regels of het vertrouwen van hun klanten niet zo nauw namen.

Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken of de boekhouder die jij wilt inhuren wel betrouwbaar is. Want een goede boekhouder levert een hoop Administratief Gemak op.

Een betrouwbare Boekhouder vinden

Maar hoe pak je dat aan? Hoe vind je een betrouwbare boekhouder. Er zijn natuurlijk een aantal mogelijkheden om op zoek te gaan naar een boekhouder.

Online

Het wereld wijde web, of misschien wel beter Google, is de plek waar de meeste zoektochten tegenwoordig beginnen. Volgens mij gebruikt 85% van de mensen Google voor al zijn zoekopdrachten.

Als je via google op zoek gaat naar een boekhouder, hou dan in de gaten of de boekhouder positieve reviews krijgt. En dan kan je het beste kijken naar de Google reviews.

Omdat er nogal wat nepreviews in omloop zijn is het lastig om daarop je beeld te baseren. Neem vooral ook contact op. Want vaak is je eigen gevoel goed in dit soort gevallen.

Vergelijkings- of opdrachtwebsites

Vergelijkingswebsites zijn er genoeg. Ook waarop je boekhouders kunt vergelijken. Of dit een goede manier is om een boekhouder te vinden, dat betwijfelen we. Maar het is wel een manier.

Hou bij dit soort websites in de gaten dat er vaak betaald wordt voor goede posities in de websites. Dus niet per se de beste of meest betrouwbare boekhouder staat bovenaan in de vergelijking. Maar degene die bereid is het meeste te betalen.

Mond op mond

Misschien wel de meest betrouwbare van alle mogelijkheden. Mensen die een boekhouder aanraden zullen tevreden zijn met zijn of haar diensten. Anders zouden ze de boekhouder niet aanraden.

Dus als jij via via een aanbeveling krijgt van een goede boekhouder, kan je er vanuit gaan dat deze goed en betrouwbaar is.

Het is voor het bedrijf zelf ook de beste manier van klanten werven. Tevreden klanten leveren vaak weer nieuwe klanten aan. Het is dus eigenlijk voor het bedrijf zelf noodzakelijk om hun klanten tevreden te houden.

Wil je meer lezen over het vinden van een betrouwbare boekhouder? Lees dan verder op administratiefgemak.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *