Is vastgoed écht zo’n veilige belegging?

Steeds meer mensen denken erover om te beleggen in vastgoed. Tussen 2007 en 2017 daalden de spaarrentes snel, waardoor de belegging in huizen verdubbelde. De koopwoningen werden gekocht, om daarna weer te verhuren. Hierdoor kwam er toch wat meer geld binnen. Alleen is het wel een goede manier om jouw geld te beleggen en levert het op de lange termijn wel wat op? Dit is een vraag die je jezelf moet gaan stellen voordat je daadwerkelijk een investering gaat doen. Je wilt immers dat je er uiteindelijk wat aan overhoudt in plaats van dat je jouw spaargeld gaat verliezen.

Op het juiste moment gaan beleggen

Jouw geld beleggen in vastgoed kan jou al snel wat meer geld opleveren ten opzichte van een spaarrekening. Hierbij moet jouw woning wel op het juiste moment aangeschaft zijn en moet het een gewilde plek zijn voor nieuwe bewoners. De huizenprijzen stijgen sterk, waardoor voornamelijk het moment van aanschaf een belangrijke factor gaat zijn. In dit geval zal het ook een redelijk veilige belegging gaan zijn. Zodra de woning eenmaal verhuurd is, hoef je er ook niet veel werk meer in te steken, terwijl er wel weer wat geld binnen gaat komen.

Steeds meer vraag naar huurwoningen

Daarbij wordt de vraag naar nieuwe huurwoningen hoog. De prijzen blijven stijgen van huizen, waardoor veel mensen geen koopwoning meer aan kunnen schaffen. Hier kun je ook van profiteren. Je hoeft hiervoor dus alleen nog maar een prijs per maand te bedenken voor de verhuur en de nieuwe bewoners bieden zich als het ware vanzelf aan. Ook hiermee kun je jouw belegging dus veilig gaan stellen. Let alleen wel op de voorwaarden. Een tweede huis in het bezit hebben, brengt namelijk weer andere voorwaarden met zich mee dan een eerste huis bezitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *