Alles wat je moet weten over verzekeringen

Je hebt hard gewerkt om de dingen die je bezit te verwerven, en nu is het tijd om de nodige stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat je ze voldoende hebt beschermd. Lees onze slimme tips over verzekeringen voor thuis, de auto, zorgverzekering, levensverzekering en andere soorten verzekeringen, en om te begrijpen wat je polis dekt.

 

  1. Wanneer je een claim indient bij een verzekeringsmaatschappij, vraag dan je claimnummer aan het einde van het originele gesprek met je agent. Schrijf dit nummer op en bewaar het ter referentie. Telkens wanneer je belt voor een update van je claim, heb je dit nummer nodig, dus het is beter om het bij de hand te hebben.

 

  1. Om geld te besparen op je verzekering moet je op zoek gaan naar lage tarieven, maar ook naar lage eigen risico’s. Een eigen risico is het minimale bedrag dat je aan je verzekering moet betalen om de schade te dekken. Een verzekering kan een zeer lage prijs bieden, maar brengt je te veel in rekening voor je eigen risico.

 

  1. Om een snelle reactie te krijgen van je verzekeringsmaatschappij bij het indienen van een schadeclaim, moet je er zeker van zijn dat je uitleg van het incident duidelijk en to the point is. Stuur foto’s van de beschadigde objecten. Lieg niet en maak je schade niet erger dan ze zijn om meer geld te krijgen, je kunt vervolgd worden.

 

  1. Ben je op zoek naar een goede verzekering? Zorg er dan voor dat je jouw verzekeringen goed vergelijkt, bijvoorbeeld via een adviseur zoals insurance focus. Dan weet je zeker dat je goede verzekeringen afsluit.

 

  1. Als je al jaren geen verzekeringsclaim hebt ingediend, controleer dan bij je agent of je in aanmerking komt voor een korting. Na een paar jaar zonder een claim in te dienen, wil een verzekeringsmaatschappij je in de buurt houden. Gebruik het voordeel dat je moet onderhandelen voor een beter tarief.

 

  1. Bewaar bepaalde aspecten van je verzekering die je niet gebruikt. Dit kost je alleen maar geld per jaar. Zo heeft het bijvoorbeeld wel zin om een aanrijdingsdekking te hebben voor nieuwere voertuigen, maar niet voor oudere voertuigen. Haal ook bestuurders uit je polis die niet meer rijden.

 

  1. Bundel je dekking voor je huis-, auto-, levens- en ziektekostenverzekering waar mogelijk. Je kunt tot 10 procent korting krijgen op al je polissen door te bundelen met de meeste verzekeringsmaatschappijen. Ontvang offertes voor andere soorten verzekeringen van de bedrijven die je voor elk type gebruikt, bundel je plannen en ontdek hoe je meer geld op zak kunt houden!

Alles wat je nodig hebt voor je verzekering

De verzekering dekt vele aspecten van je leven, dus het is belangrijk om te begrijpen wat je koopt als je een polis koopt. De bovenstaande tips zullen je helpen om door de soms moeilijke wereld van verzekeringen te navigeren. Nu je gewapend bent met deze informatie, kun je betere beslissingen nemen over het kopen en behouden van de dekking die je nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *