Een nieuwe auto kopen? Maak gebruik van een autofinanciering.

U wilt een nieuwe auto kopen, maar heeft niet de financiële middelen om deze auto te betalen? Speciaal voor dit soort problemen bestaat er de autofinanciering. Een autofinanciering is eigenlijk een persoonlijke lening voor aankopen met een restwaarde. U lost tijdens de looptijd niet het hele bedrag af, maar u maakt een gedeelte van de lening aflossingsvrij.

Rekenvoorbeeld autofinanciering

Aan de hand van een rekenvoorbeeld is de werking van een autofinanciering beter uit te leggen.

Stel, u heeft een auto gekocht van € 15.000,-. U verwacht 3 jaar van deze auto gebruik te maken. Na deze 3 jaar wilt u de auto inruilen.

  • Aankoopbedrag: € 15.000
  • Restwaarde na 3 jaar: € 12.500
  • Af te lossen in 3 jaar met de Autolening: € 2.500,-

Over het aflossingsvrije deel van de financiering (in dit geval de € 2.500,-) betaalt u tijdens de looptijd van de financiering alleen een kredietvergoeding. Aan het eind van de looptijd kunt u met de restwaarde het aflossingsvrije deel aflossen.

Voordelen autofinanciering

  1. Het leenbedrag: u bepaalt zelf hoeveel geld u wilt lenen voor de financiering van uw auto. Bij Directa kunt u terecht voor bedragen tussen de € 2.500,- en € 50.000,-.
  2. Zekerheid: u betaalt in maandelijkse termijnen het geld terug. U heeft zekerheid over de te betalen bedragen per maand. Het rentepercentage staat vast, waardoor u niet voor onvoorziene kosten komt te staan.
  3. Nieuw of tweedehands: met een autofinanciering kunt u nieuwe- en tweedehands auto’s financieren.
  4. Uw keuze: u bepaalt zelf het aflossingsvrije deel van uw autofinanciering.

Nadelen autofinanciering

  1. Het rentepercentage: het rentepercentage dat u op de aflossing betaalt valt vrijwel altijd hoger uit dan wanneer u een reguliere lening afsluit.

Autofinanciering, iets voor u?

Laat u vooral goed inlichten door de instantie waar u een autofinanciering af gaat sluiten en lees de brochure en prospectus van de autofinanciering.

Bron: geldlenenvooreenauto.com

Dit vind je misschien ook leuk...