Wil je een studentenlening aanvragen?

Studeren kost veel geld en de studiefinanciering biedt niet aan iedere student voldoende kredietruimte. Collegegeld, huur, eten & drinken en uitgaan zijn enkele voorbeelden waar een student mee te maken krijgt als hij gaat studeren.

Studeren betekent lange dagen op school zitten, hard studeren en veel uitgaan. Veel studenten werken niet, of weinig, omdat ze hier geen tijd voor hebben. Om toch iedere maand rond te komen, bestaan er voor deze studenten speciale studentenleningen.

Studentenlening afsluiten

Het afsluiten van een lening is voor studenten iets eenvoudiger dan voor ouderen. Niet omdat kredietverleners studenten graag in een kroeg zien staan, maar omdat er aan studenten véél geld valt te verdienen. Hieronder enkele redenen waarom kredietverleners graag geld uitlenen aan studenten.

  1. Studenten zijn jong: studenten zijn vaak twintigers als ze een lening af willen sluiten. Mits de studenten trouw blijven aan hun kredietverlener, zal laatstgenoemde nog decennia lang profijt hebben van de student.
  2. Lening & hypotheek: de student van nu zal later waarschijnlijk veel geld verdienen. Als een kredietverlener een student nu strikt voor een lening, zal de student in de toekomst waarschijnlijk weer bij deze kredietverlener aankloppen. Dit kan zijn voor een nieuwe lening of een hypotheek. Op deze hypotheek en de nieuwe lening zal de kredietverlener uiteindelijk veel geld verdienen.

Studentenlening en de overheid

Banken en andere commerciële kredietverleners willen studenten graag geld lenen. Vooral omdat deze instellingen veel geld kunnen verdienen aan studenten. Bij DUO kunnen studenten voordelig geld lenen, bovenop de basis- en aanvullende beurs. DUO heeft voordelige regelingen voor studenten opgezet. Op de website vindt je dan ook veel informatie over geld lenen voor studenten.

Dit vind je misschien ook leuk...