Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) helpt bij geld lenen.

Het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) helpt bij geld lenen.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij geld lenen? Of om een voor u goede planning te maken of een goed budget plan? Dit om te voorkomen dat u in de financiële problemen komt of te hoge schulden maakt.

Het NIBUD kan u helpen om een voor u goed budget plan op te zetten.  Het NIBUD kan veel voor u doen om wat meer financieel inzicht te krijgen en informatie te verstrekken over wat u nodig hebt. Voordat u gaat geld lenen en u zich op het soms gladde en complexe terrein van de financiële markten begeeft.

Het NIBUD kan een compleet advies aan u leveren en u zo wegwijs maken in alle ups en downs van uw financiën. U zit nooit ergens aan vast als u informatie bekijkt of aanvraagt bij het NIBUD.

Alles is altijd vrijblijvend en anoniem, dus zijn er geen belemmeringen of drempels. Ook als u gewoon beter beslagen ten ijs wilt komen bij geld lenen, biedt het NIBUD vaak hulp.

Toetsing BKR bij geld lenen.

Bij Geld lenen zal er altijd een toetsing bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) plaatsvinden. Bij een negatieve registratie betekend dit dat u reeds een schuld heeft. Of dat u in het verleden in gebreken bent gebleven bij het aflossen of betalen van een openstaande rekening. In dat geval wordt Geld lenen moeilijk (niet onmogelijk) om een geld lening te kunnen afsluiten.

En lukt het u toch dan zijn het meestal slechtere voorwaarden dan u zou verwachten. Dit kan dan echt veel geld gaan kosten bij het aflossen van een geld lening. De coderingen bij het BKR voor een negatieve registratie zijn als volgt:

Een A-codering staat voor een achterstand bij een bestaand krediet. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een A-codering voor een krediet of voor een hypotheek. Een H-codering betekent dat de betalingsachterstand (schuld) is hersteld. Een H-codering volgt altijd na een A-codering. Bij een A-codering moet altijd het soort krediet worden vermeldt.

De volgende coderingen worden door het BKR gebruikt.

AK= Aflopend Krediet

RK= Doorlopendkrediet

HY= Hypotheek

RO= Overige Obligo’s (b.v. regelmatig rood staan)

SR= Schuldregeling met b.v. een deurwaarder

TC= Telecommunicatievoorziening(b.v. GSM-abonnement)

VK= Verzendhuiskrediet (b.v. postorder bedrijven)

Dit vind je misschien ook leuk...