Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel u aan hypotheek kan krijgen is afhankelijk van:

  • Het inkomen
  • Marktwaarde woning
  • De bkr
  • Overige betalingsverplichtingen
  • Het bod dat u gaat doen
  • Hoogte hypotheekrente

Wat denkt u zelf welke bovenstaande onderdelen bekend zijn bij woningzoekenden? Ongeveer 90% kijkt alleen naar het inkomen en maakt een toetsing, helaas zijn die mooie tijden al lang vervlogen.

Maximale hypotheek weten is inventariseren

Maximale hypotheek wat u kan krijgen is nooit hoger dan de waarde van de woning. Alles wat er in de bkr staat vermenigvuldigd met 6 gaat van de hypotheekhoogte af. Partneralimentatie per jaar gaat van de maximale hypotheek af.

Voorbeeld hoeveel u kan financieren

Hier een voorbeeld hoeveel Joost en Diana aan hypotheek konden krijgen. Joost en Diana konden een hypotheek op inkomen krijgen van € 650.000,-.  Beiden kochten een woning in Amersfoort voor € 700.000,-. Joost ging er vanuit dat de waarde van het huis € 650.000 zou bedragen. Helaas was de taxatie gestrand op € 630.000. Helaas hadden ze geen extra € 20.000 buiten het grote bedrag aan overbieden en de kosten koper

Door niet goed en tijdig te inventariseren is de koop niet door gegaan en hebben Joost en Diana € 4500,- aan kosten gemaakt en geen hypotheek.

Hoeveel hypotheek u kan krijgen is afhankelijk van taxatie

Voordat u gaat bieden moet u dus op de hoogte zijn van de marktwaarde. Alleen dan weet u hoeveel u kan lenen.

Voorbehoud van financiering met bedrag

Gaat u een bod doen vermeld dan altijd het bedrag aan financieringsvoorbehoud. Doet u dat niet dan maakt u geen kans om een huis te kopen. De hoogte van het financieringsvoorbehoud moet passen bij uw toetsinkomen.

LexWonen berekend hoeveel u kan lenen

Vraag aan LexWonen hoeveel hypotheek u kan krijgen. Wij helpen u op basis van no cure no pay. LexWonen is 7 dagen per week bereikbaar. Bel 06-83944458.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *