Welke zorgverzekering past het best bij mij? 

Een zorgverzekering kiezen is voor veel mensen een moeilijk opgave. Niet alleen hangt een goede zorgverzekering af van de nodige zorg die je verwacht te moeten hebben, maar ook aan een zorgverzekeraar die bij jou als persoon past. Lees hieronder meer over het kiezen van de beste zorgverzekering voor jou als persoon.  

Van goedkoop naar duur  

Bij het kiezen van een zorgverzekering kan je voor jezelf overwegen of je liever een goedkope of juist een meer prijzige zorgverzekering gaat nemen. Wanneer je niet veel extra hulp of zorg nodig hebt en je dit ook niet verwacht te moeten krijgen, kan je de goedkoopste zorgverzekering nemen door verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Voor mensen die extra zorg nodig hebben of dit verwachten nodig te hebben, kan er worden gekozen voor een duurdere zorgverzekering met een hogere premieIemand die bijvoorbeeld zwanger is en verwacht extra kramhulp nodig te hebben, kan kiezen voor een hogere aanvullende verzekering naast een basisverzekering. Ook iemand met een chronische ziekte zal een aanvullende zorgverzekering nodig moeten hebben. 

Van jong tot oud 

Studenten en jongeren zullen normaliter minder zorg nodig hebben dan ouderen. Daarom hebben veel zorgverzekeraars hun aanbod hierop aangepast. Zo bestaan er studentenverzekeringen die andere dingen vergoed dan bij volwassenen of ouderen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om hun eigen risico te verhogen. Ook kunnen studenten korting krijgen op hun basisverzekering doordat bepaalde verzekeraars een speciaal collectief aanbieden. Voor ouderen kan het vaak extra lastig zijn om een verzekering af te sluiten die bij hun past. Zij hebben namelijk vooral veel baat bij een aanvullende verzekering, maar niet iedereen kan worden geaccepteerd bij zo’n aanvullende zorgverzekering. Zorgverzekeringen voor 65+ of 50+ kunnen wel worden gebruikt door ouderen die eventueel extra zorg nodig hebben. Kijk hierbij wel naar de dekking van bijvoorbeeld je gebit, hoorapparaat en die van je medicijnen. Deze kunnen namelijk verschillen in kosten. 

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken 

Het belangrijkste van een zorgverzekering kiezen is het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars. Daarnaast om na te gaan wat precies bij jou past en welke zorg je nodig hebt of nodig moet hebben. Elk persoon is anders en dat zie je maar weer aan de hoeveelheid keuzes aan zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen die je hebt. Het is handig om met een naaste te overleggen om een beter inzicht in jouw hulp te krijgen. Het is even een werkje, maar als je eenmaal een zorgverzekering hebt, ben je er ook gelijk voor lang weer vanaf. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *