Mediator Utrecht inschakelen bij scheiding

Een mediator inschakelen bij een echtscheiding heeft veel voordelen. Op de eerste plaats is het de beste oplossing voor de kinderen. Een mediator heeft namelijk baat bij een goede uitkomst voor alle betrokken partijen, waar een advocaat enkel zoekt naar de beste uitkomst voor zijn of haar cliënt.

De aanpak van de mediator Utrecht is voor de lange termijn. Dit draagt ook bij aan de beste uitkomst voor de kinderen. Een mediator regelt alles van a tot z dat komt kijken bij de scheiding. Doordat de partijen die scheiden in gesprek blijven, voorkom je een vechtscheiding. Bovendien is een mediator goedkoper dan een advocaat inschakelen voor beide partijen.

Voordelen ten opzichte van een advocaat

Een advocaat werkt voor één van de twee partijen en voor een hoger tarief dan een mediator. De mediator Utrecht stelt een vast all-in tarief dat door beide partijen betaald wordt. Een mediator is onpartijdig en neutraal en zoekt samen met jullie naar de beste oplossing, waarbij de kinderen een belangrijke zaak zijn. Je werkt samen aan plannen en afspraken en er wordt rekening gehouden met emoties. Scheiden gaat niet enkel om de verdeling van het vermogen en wie waar moet of mag gaan wonen. Ook boosheid, verdriet en frustratie zijn aanwezig in een scheiding. Hier wordt rekening mee gehouden en naar geluisterd.

Wat je kunt verwachten

Je kunt gratis een kennismakingsgesprek plannen met de mediator Utrecht. Hierbij krijg je informatie over wat een mediator kan doen, wat de aanpak is en welke kosten je kunt verwachten. Door een gesprek weet je beter of de mediator voor jou of jullie de juiste keuze is. Als je kiest om met een mediator aan de slag te gaan, wordt alles door de mediator geregeld. Niet alleen worden afspraken gemaakt, ook wordt het convenant opgesteld en het verzoek tot echtscheiding ingediend bij de Rechtbank.

Zakelijk en persoonlijk

Dingen als partneralimentatie, vermogensverdeling en een ouderschapsplan worden bij de mediator allemaal besproken. Hier worden vervolgens afspraken over gemaakt waar beide partijen achter kunnen staan. Omdat de mediator neutraal blijft, zullen deze afspraken eerlijk zijn. Dit is niet alleen prettig voor de kinderen, maar ook voor de gemoedstoestand van de partijen in scheiding. De mediator Utrecht houdt rekening met de emoties, maar blijft zakelijk en professioneel te werk gaan. De aanpak is persoonlijk maar ook rechtvaardig en onpartijdig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *