Waarom moet ik een hypotheekadviseur inschakelen? Lees het hier

Als je een huis gaat kopen, heb je vaak een hypotheek nodig. Deze kun je zelf afsluiten, maar je kunt ook een hypotheekadviseur inschakelen. Maar waarom zou je dat doen, je kunt het toch ook online zelf? Dat is goedkoper en sneller. Toch zijn er een hoop redenen om wel een hypotheekadviseur in te schakelen. Hieronder lees je daar meer over.

Hypotheek afsluiten zonder advies

Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder adviseur. Dit kan niet bij elke bank. Het zelf afsluiten wordt ook wel ‘execution only’ genoemd. De bank voert alleen jouw wensen uit en geeft geen advies. Je kunt dit niet zomaar doen. De bank voert eerst een kleine test uit. Er worden een aantal vragen gesteld om te zien om je zelf voldoende financiële kennis hebt om een hypotheek te regelen. Het voordeel hieraan zijn uiteraard de kosten. Je bespaart hier flink mee, maar een adviseur kan toch handig zijn. Hieronder lees je waarom

Goed advies

Een adviseur stelt een financieel advies op aan de hand van jouw persoonlijke situatie. Hier wordt met allerlei zaken rekening gehouden. Denk aan de gezinssituatie, de toekomst, pensioenleeftijd etcetra. Alles wat mee kan spelen bij je financiële situatie.

Op basis hiervan kan een adviseur je helpen met de best passende hypotheek. Door rekening te houden met mogelijke situaties in de toekomst kom je niet voor problemen te staan. Een adviseur kijkt ook welke hypotheekvorm het beste bij je past. Door de goede kennis krijg je een hypotheek die het best bij jouw situatie past en rekening houdt met mogelijke situaties die tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen gebeuren.

Vergelijken

Een onafhankelijk adviseur kan daarnaast hypotheken van alle aanbieders vergelijken. Sluit je zelf een hypotheek af, dan is dit niet mogelijk bij elke bank. Met een adviseur heb je dus meer opties, en kans op een goedkopere hypotheek.

Beste prijs

Een hypotheekadviseur kost geld, maar dit kan zich ook zeker weer terugverdienen. Een adviseur kan zorgen voor bijvoorbeeld een lager rentepercentage of juist betere voorwaarden in bepaalde situaties. Denk aan een waardestijging van het huis, of tussentijdse aflossing. Daarnaast zijn de kosten van een hypotheekadviseur fiscaal aftrekbaar.

Een hypotheekadviseur kijkt ook of je in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer weten? Bij KPRA kun je eerst een vrijblijvend hypotheekadvies krijgen. Hierdoor krijg je een beter beeld, en weet je wat je kunt verwachten. Veel succes met het zetten van deze mooie stap!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *