Waarom kiezen voor een kredietverzekering?

Iedere organisatie wil hetzelfde, namelijk groeien. Het houdt u en uw personeel gemotiveerd, het bied ruimte voor eventuele investeringen en geeft het vertrouwen voor de aankomende jaren. Helaas brengt groei ook risico’s met zich mee. Hoe handelt u wanneer er verschillende debiteuren die van u klant zijn, failliet blijken te gaan door bijvoorbeeld onvoorziene omstandigheden en hierdoor grote facturen niet meer kunnen betalen?

Geen enkel bedrijf bezit een glazen bol die vertelt wanneer er wat dreigt te gebeuren. De toekomst blijft onvoorspelbaar en met een kredietverzekering bent u  op het onvoorspelbare voorbereid.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een kredietverzekering?

Fijn u bent voorbereid op de onvoorspelbare toekomst, maar wat zijn nog andere voordelen?

Een goede nachtrust, dit doordat u weet dat uw betalingen gegarandeerd zijn omdat uw risico’s zijn verzekerd.

Financiële ruimte, het verlaagt uw debiteurenrisico’s en het voordeel hiervan is dat banken sneller een krediet verstrekken.

Geen omkijken naar incasso, een onderdeel van een kredietverzekering is dat het incassostelsel hier binnen valt.

Veiligere manier van groeien, doordat uw verzekeraar de kredietwaardigheid van nieuwe debiteuren in een vroeg stadium toetst, worden (eventuele) financiële zorgen of risico’s ontnomen. Hierdoor groeit uw bedrijf op een meer veilige en verantwoorde manier.

Verzekerd tegen non-betalingen, dit is een van de grootste voordelen. Bescherming tegen wanbetaling.

Een vakbekwame partner, wanneer een kredietverzekering wordt afgenomen, dan heeft u een nieuw ‘teamgenoot’ erbij. Doordat u expertise en deskundigheid in huis haalt en de verzekeraar er alles aan wilt doen om u uw omzet te laten behalen, kunt u uw focus weer richten op uw core business.

Lagere gemiddelde betalingsduur van facturen, hierdoor optimaliseer je de cashflow in uw bedrijf.

Uw klanten zijn wereldwijd verzekerd

Eenmaal gekozen voor een kredietverzekering, dan ervaart u zelf nog de tiental andere voordelen en is een veiligere toekomst gegarandeerd.

Vraagt u zich af of een kredietverzekering past bij uw bedrijf?

Wij adviseren u om in gesprek te gaan met meerdere aanbieders. Iedere verzekeraar heeft namelijk andere voorwaarden en u kunt zelf bepalen met wie u in zee wilt gaan.

U heeft ook de mogelijkheid om een onafhankelijke speler erbij te betrekken. Nadat u samen met hen uw wensen en doelen heeft doorgenomen, gaan zij samen met u op zoek naar de best passende kredietverzekeraar. Tijdens een persoonlijk advies gesprek, legt een onafhankelijke speler zoals De Kredietverzekeraars, u uit wat een goede kredietverzekering voor uw bedrijf kan betekenen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *