Vind de goedkoopste zorgverzekering voor 2021

Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en dat is maar goed ook. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zorgkosten kunnen flink in de papieren lopen. Als je een keer onverwachts opgenomen moet worden in een ziekenhuis of naar de dokter moet dan wil je je geen zorgen hoeven maken over de bijkomende kosten. Ieder jaar heb je weer de mogelijkheid om te wisselen van zorgverzekering en eventueel ook van zorgverzekeraar. Zo kan je elk jaar bekijken welke verzekering bij jou past en kiezen voor de meest voordelige verzekering voor jou. Voorkom dat je teveel betaalt en vind de goedkoopste zorgverzekering.

Kijk kritisch naar je huidige zorgverzekering

Je hebt ieder jaar opnieuw de mogelijkheid om je huidige zorgverzekering te evalueren. Het ene jaar is het andere niet en het kan zomaar zijn dat wat afgelopen jaar goed bij jou paste, aankomend jaar niet meer geldt. Het kan zomaar zijn dat je een andere of aanvullende dekking nodig hebt en je ineens bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent. De verzekeraars maken elk jaar nieuwe afspraken met partijen, waardoor het zomaar kan dat je ineens geen vrije artsenkeuze meer hebt. Ook veranderen de premies elk jaar, waardoor het uit kan om de verzekeringen opnieuw met elkaar te vergelijken.

Bepaal vooraf je wensen

Bepaal van tevoren goed welke zaken jij allemaal verzekerd wil hebben. Het kan zomaar zijn dat je er achter bent gekomen dat je eigenlijk helemaal niet veel gebruik maakt van de tandartsverzekering, maar juist wel vaak naar de fysiotherapeut bent geweest. Of misschien heb je aankomend jaar een afspraak staan om je verstandskiezen er bij de tandarts uit te laten halen, waardoor het uit kan om een aanvullende verzekering af te sluiten. Door de verzekering van afgelopen jaar te evalueren en de toekomstige wensen te bedenken, weet je goed waar je naar op zoek bent. Vervolgens vergelijk je de verzekeraars met verzekeringen die aan de wensen voldoen en je ziet meteen bij wie je het voordeligst uit bent.

Wel of geen aanvullende verzekering

Het kan soms uit om een bepaalde aanvullende verzekering wel of juist niet af te sluiten. Bedenk van tevoren hoeveel je voor deze aanvullende zorgverzekering betaalt en hoe duur het is om de kosten zonder aanvullende verzekering te betalen. Het kan op die manier goedkoper zijn om zelf de kosten op je te nemen. Twee keer een tandartsconsult zelf betalen is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een tandartsverzekering afsluiten. Mocht je daarnaast toch ook regelmatig naar de mondhygiëniste moeten dan kan het vaak uit om toch een verzekering af te sluiten. Zo kan je elke aanvullende verzekering langsgaan om te zien of het uit kan qua kosten.

Het eigen risico

Het vastgestelde eigen risico ligt in 2021 op 385 euro. Dit bedrag kan je verhogen om zo de premie omlaag te krijgen. Zo betaal je minder voor je zorgverzekering. Maar mocht je zorgkosten maken die onder het verplicht eigen risico vallen dan moet je een hoger bedrag zelf betalen, voordat je kosten vergoed krijgt. Onder het eigen risico vallen onder meer medicijnen, ambulancevervoer en ziekenhuisopnames en –behandelingen. Je maakt zelf de afweging of een lage premie voor jou uit kan of dat je denkt gebruik te moeten maken van de zaken die onder het eigen risico vallen. Door zo alles bij langs te gaan en de zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, weet je uiteindelijk de goedkoopste zorgverzekering te kiezen.

Eind november kun je zorgverzekering vergelijken 2021 op Zorgverzekering-vergelijken.net.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *