Hoe kom ik hoger in Google? Lees het hier!

De eerste stap voor jouw bedrijf is een website. Maar dan ben je er nog niet. Je wil ook mensen naar die website toetrekken. Helaas sta je nog niet zo hoog in Google, dus word je niet zo snel gevonden. Daar kun je gelukkig verandering in brengen! Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder.

Hoger komen in Google

Hoger komen in Google, hoe zit dat precies? Google heeft een eigen algoritme, waarop het de ranking bepaald. Hoe Google dat doet, weet niemand precies. Maar er zijn wel een aantal zaken die je kunt ondernemen, om je een handje te helpen. Op deze manieren kun je jouw positie zien stijgen.

SEO

Seo is een heel goed idee als je hoger in google wil komen. De naam zegt het eigenlijk al: Search Engine Optimization. Hiermee ga je jouw website verbeteren, om hoger in Google te komen. Je kunt pagina’s herschrijven en meer gebruik maken van de juiste keywords. Ook kun je speciale landingspagina’s aanmaken voor keywords. Bij SEO is het schrijven van goede teksten het belangrijkst. Je schrijft hier niet alleen voor de klant, maar ook zodat de zoekmachine jou interessant gaat vinden en belangrijk. Let dus goed op keywords, maar zorg dat je tekst wel natuurlijk is en goed loopt. Google wordt namelijk steeds slimmer en herkent het als je teksten niet logisch zijn en te veel keywords bevatten.

Linkbuilding

Een andere goede optie om hoger in Google te komen is linkbuilding. Bij linkbuilding ga je actief aan de slag met het vergaren van links van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is heel belangrijk om hoger te komen. Zoekmachines zien deze linkjes namelijk als een soort aanbevelingen naar jouw site. Hoe meer goede links je verzameld, hoe hoger de autoriteit van je website zal worden. De beloning hiervoor zijn hogere posities. Linkbuilding is lastig om zelf te doen. Je hebt hiervoor een goed netwerk nodig en websites om mee te kunnen ruilen. Daarom is het vaak handig om linkbuilding uit te besteden aan een online marketing bureau. Zij hebben een groot netwerk en genoeg websites om met anderen te kunnen ruilen. Ook weten zij goed wanneer een linkje van goede kwaliteit is.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kom jij snel hoger in Google naar boven!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *