Een hypotheekadviesgesprek is een must

Wanneer je van plan bent een hypotheek af te gaan sluiten, wil je natuurlijk wel graag weten wat je te wachten staat. Een hypotheekadviesgesprek biedt dan uitkomst. Tijdens dit gesprek ontvang je alle informatie die je nodig hebt en maakt een adviseur alle stappen van het traject inzichtelijk. Maar een hypotheekadviesgesprek is meer dan alleen een intakegesprek met een adviseur.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens een hypotheekadviesgesprek?

Bij een hypotheekadviesgesprek is het handig om een vaste, persoonlijke adviseur te hebben. Meestal wordt een adviseur aan je toegewezen na een eerste gesprek. Die functioneert vanaf dan als jouw persoonlijke schakel voor advies en eventueel de afronding van je hypotheekzaken, mocht je daarvoor kiezen. Je hoeft namelijk niet je hypotheek af te sluiten via je hypotheekadviseur, maar het is aan te raden dit wel te doen. Hoewel het meer kosten met zich meebrengt, biedt het je ook de zekerheid dat al je papieren kloppen, juist ingevuld zijn en bij de juiste partij terechtkomen.

Voor het zo ver is neemt een persoonlijk adviseur het hele traject met je door. Je kunt de adviseur alle vragen stellen die in je opkomen. Met een hypotheekadviesgesprek krijg je altijd passend maatwerk. De adviezen die je krijgt passen dus echt bij jouw wensen, eisen en situatie. Daarbij wordt rekening gehouden met de huidige wet- en regelgeving en houdt de adviseur rekening met je financi├źle situatie, zodat je hypotheek ook fiscaal goed in elkaar zit.

Verschillende hypotheekvormen

Omdat een hypotheek erg persoonlijk is zal een adviseur je de verschillende vormen ook uitleggen. Niet ieder huis heeft immers dezelfde waarde en niet iedereen heeft hetzelfde inkomen of bevindt zich in dezelfde situatie. Zo is er bijvoorbeeld een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. De ene hypotheekvorm is aantrekkelijker voor jouw situatie dan de ander. De voor- en nadelen van elke hypotheek neemt de adviseur uitgebreid met je door.

Een hypotheekadviseur kan nog meer voor je regelen

Naast het geven van advies kan een hypotheekadviseur ook, tegen extra kosten, je hypotheek voor je regelen. Daarnaast kan een hypotheekadviseur een gevalideerd taxatierapport opstellen, een bankgarantie regelen, en een overbruggingskrediet regelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *