Hoe zorg je dat je minder tijd kwijt bent aan administratieve werkzaamheden?

Administratie, het is een taak die vaak saai is en veel tijd in beslag neemt. Je zou er graag minder tijd aan besteden. Met deze professionele software van AFAS kom je een heel eind. Het automatiseren van taken is altijd een tijdbesparende actie. Je zal hiervoor wel een investering moeten doen en je personeel moeten omscholen. Als dit eenmaal achter de rug is zullen de administratieve taken in je bedrijf veel sneller en efficiënter verlopen. De volgende administratieve taken kun je sneller uitvoeren met de juiste tools. 

1: Gebruik software voor je salarisadministratie

Door alle gewerkte uren en loonoverzichten in een database te zetten heb je een goed overzicht. De database kan gekoppeld worden aan de systemen van de bank, de belastingdienst en bijvoorbeeld de hr afdeling binnen je bedrijf. De software kan je zelf aanschaffen of je besteedt dit deel van je bedrijf uit aan een professional. Zo geef je de salarisadministratie uit handen. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar, maar het gebeurt wel op een degelijke manier.  

2: Automatiseer je planning en agendabeheer

Met handige software tools kan je de planning van een project efficiënt opzetten. Je mail, je agenda en je takenoverzicht kunnen met een dergelijk systeem allemaal aan elkaar gekoppeld worden. Zo voorkom je dubbel werk. Je bespaart tijd en hebt meer overzicht. Zorg ervoor dat alle betrokken medewerkers toegang hebben tot de software zodat iedereen met elkaar kan samenwerken. Zo zijn je medewerkers op de hoogte van elkaars taken en zal er geen dubbel werk worden verricht.

3: Maak het contact met klanten efficiënter

Via mail, telefoon en social media kunnen klanten contact met je leggen. Hierbij kruisen de verschillende contactmomenten elkaar soms. Het kan zijn dat een medewerker via mail bepaalde afspraken heeft gemaakt met een klant. Terwijl een andere medewerker per telefoon ook al contact heeft gehad met dezelfde klant. Met een handige database houd je alle contactmomenten bij en heeft iedereen inzicht in de afspraken die moeten worden nagekomen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *